Blogg

30. jan, 2017

Bildens rosor stod så här vackra efter tolv dagar, ganska så imponerande. Faktiskt så skulle jag nog kunna få dem till att rota sig, för det slog ut många fina skott längs stjälkarna, men jag besinnade mig. Jag har så många projekt i tankarna, så jag begav den idén. Men det var ganska så otroligt nu i vintertid att importerade rosor står så länge och med den växtkraften. Hade det inte varit för att de gröna bladen vissnade ganska mycket så kunde jag njutit ett tag till, för det vill ju till att både blad och blomma förblir intakta om det ska vara vackert. Men ibland är man väldigt förnöjd med köpet.

21. jan, 2017

I dagens murriga väder vill jag tänka på soliga sommardagar när varje vrå är fylld av ljuvliga blommor. Det är så livgivande att ha sina bilder att gå tillbaka till, både som här i datorn och som jag ofta också gör, tar fram vanliga " gammaldags" fotoalbum. Då kryper jag upp i min sköna fåtölj (lite annan komfort än här på datorstolen) och så sitter jag där och njuter och minns alla fina stunder med både familjen och med mina alla blomster. Jag tycker faktiskt mycket mer om det sättet att titta och minns. Jag undrar ibland om man inte har gjort det rättaste med denna form av bildbevarande med tanke på framtiden. I vart fall så njuter jag av att sätta in mina många bilder, skriva en text till och kanske förljuva med tecknade bilder i både silver och guldglittrande färger. Det blir kanon snyggt. Ja så räddar jag en mulen och trist dag som idag.

19. jan, 2017

De nu nerklippta julstjärnorna har nu fått sin återväxtplats i min nydesignade svarta plastspann där de ska bli till stora vackra gröna buskar. Det blev faktiskt riktigt bra om än det bara var ett försök att göra något lätt( alltså tyngden) som plast är, till något mer vad ska man säga, lite finare och mosaikliknande.? Det lyckades faktiskt( om man ser det på lite håll) och jag gör nog mönstret i mindre skala på mina pelargonbaljor som försöket var ämnat för. Kul att experimentera och få något mer lätthanterligt för sina avtagande krafter och samtidigt lite snyggare där de ska stå så där lite lagom dolda av annan växtlighet.

18. jan, 2017

Det ser ut som sanden ligger blottad och nästan lockande sommarvarm, men det är vatten ovanpå . Det inbjuder verkligen till att sticka ner foten i de mjuka vackra sandvågorna. Men skenet bedrar, det fick jag känna på en liten stund efteråt då jag ofrivilligt hamnade med min skobeklädda fot i en bedräglig tångmassa fylld med vatten. Kallt, kallt, kallt. Ibland är det "fynd" som lockar till lite vanskliga steg ut i det okända och då kan det bli lite ofrivilligt vått om foten. Men det har i alla tider varit lite spännande att göra" fynd" på stranden om än bara en av vågorna vackert slipad träbit, eller en sten som är mjuk som siden också den slipad av vågornas eviga gång. Men rik känner man sig i alla fall.

17. jan, 2017

Ja trots all" förstörelse" så är det otroligt vackert, vilka färger, trots den dämpade färgtonen, vitt, grått, beigt, ljusbrunt, mörkbrunt och så de olika nyanserna av blått på vattnet och på himmelen. Kan man annat än häpna och njuta? Det är vidunderligt skönt att uppleva detta. Aningen jobbigt att vandra på de ganska stora stenmassorna, men förhoppningsvis förhöjer det träningsprestandan. Skönt är det i alla fall att leva och andas i denna vår vackra värld.