Blogg

4. nov, 2016

I bland de många äppleträden finns fortfarande några med äpple på, det är fint att se. Liksom mullbärsträdet som står alldeles grönt och inte det minsta lilla blad är gult och ändå har det varit lite frost. Dock inte så mycket att bladen har berörts. Blir det starkare frost brukar alla bladen falla som på en given signal. Märkligt, men så beter sig ett mullbärsträd. Ja det är förunderligt att se alla dessa växters olika beteenden, det är inte så konstigt att de kräver olika omhändertagande under sin växtperiod. Tog upp min blåstång från sitt bad i den stora zinkbaljan, villket är ett måste att få bort saltet. Imorgon ska jag lägga det runt mina pioner som säkert kommer att gilla det. Annars är det fullt rusk i min trädgård denna dag, och det känns gott att bara vara med en bok.

3. nov, 2016
2. nov, 2016

Denna fina hibiskus som vi fått av en snäll servitör på en resa i Albanien har stått i paviljongen och trivts hela sommaren, men nu ska den in till lite ökad värme i uterummet och fler med den. Vi är ju lovade vinter ända ner här i söder, så det är bäst att ligga i startgropen. Den här lilla söta blomman som nu är 1 m. hög men just nu sparsam med blommor, vill jag absolut inte förlora, den är oss så kär och är för oss ett mycket fint semesterminne,tillika vänliga, tacksamma och givmilda människor.

1. nov, 2016

Paviljongen som min man byggde åt oss för ett antal år sedan och som åstadkoms av att jag fyndat 11 superfina gamla skolfönster på loppis. De fick stå ett tag i garaget och invänta en ide på sitt utseende. Så en dag kom beslutet om en 12 kantig paviljong.11 fönster fanns, så det 12:e fick min man göra själv, det blev dörren. Gud så fin den blev och vad vi haft glädje och nytta av detta smycke. Tänk vad bra det är att ha en händig man, efter att man själv var lite kvicktänkt om vad fina fönster kan komma att bliva. Många härliga kvällar har vi suttit här under en stor bouganvilea som stormtrivts därinne i detta myckna ljus som 12 fönster kan ge.