Blogg

28. feb, 2017

Det gäller att hålla koll på vad man har i gömmorna, Jag fann två små förtorkade bruna bollar ibland några sparade pelargonior,(alltså på fel ställe) och utan namn eller ettikett. Efter en stunds funderande kom jag på att det var mina två vackra hängbegonior, två skönheter som hängt på min terrass i somras Det var nära att de åkt i skräp spannen, men som tur var föll polletten ner i tid. Där ser man vad lite slarv att glömma skriva namn kan göra. Det ska aldrig upprepas.

27. feb, 2017

Nu om dagarna går jag och funderar över vad som kan göras, vad som ska komma i rätt följd, så att säga. Jag funderar på om jag ska ta hit en fönsterputsare, (då bara till mitt uterums lite svåra höjder, ca. 4-5 m. invändigt), eller vi ska göra det själv?. Där står så mycket med nysådda blomlådor, så jag tror nog att jag själv kan vara lite mer aktsam om dem och slippa flytta undan så mycket. Ja funderingarna är många och det gäller att ta till det som är bäst, Själv är ju bästa dräng, heter det ju. Klart är, det är ett stort jobb och det får ta sin tid, säkert mer än en dag. Jag tycker jag är ute i god tid så det ordnar sig säkerligen, med lite hjälp av min man, så fixar vi det med lite kaffepauser då och då.

24. feb, 2017

Jag kunde inte motstå denna härliga lilla söta pense`pelargonen som jag fann i min blomsteraffär till extrapris, två för hundra. Lite lila- rosa- röda, precis som en luktärt som jag har sått några frön av. Fast jag har så många olika pelargoner, både vanliga och hängpelargoner, så gick det inte att motstå. Jag har just skaffat hem en massa jord, så jag kommer att plantera om alla övervintrade, jordslagna pelargoner och likaså alla skott jag tagit av inklippta hängpelargoner. Min man undrade var jag skulle ha alla, men det är absolut inga problem, en bytta med dessa tacksamma gulliga blommor får ta plats precis överallt. Dom skämmer ingen annan växt och jag bara älskar pelargoner i alla färger.

21. feb, 2017

Ja den ena dagen är grå och mulen och dyster och den andra är som idag, solig och mysig, förutom den hårda blåsten. Den kan man vara utan. Inomhussysslor som kan göras för tillfället är gjorda, så det fick bli lite annat pyssel istället nere i mitt sköna uterum. När solen står på, så är det rena sommartemperaturer, 25gr. minst, så det är jätteskönt. Tog fram några bitar linnetyg och trollade fram två små kattmotiv med lite överbliven glasfärg. Ett prov som fick godkänt. Med en liten röd paljett i ögat ( som kom dit lite efter att jag fotat) gjorde att de nästan fick "liv". Färgen fäste jättebra och det blev en fin lyster på det hela. Ska prova att göra blommotiv nästa gång andan faller på, men tyvärr är färgskalan begränsad på glasfärgerna, då det är länge sedan jag målade på glas, vissa av dem har torkat ihop.. Blått finns det gott om, både ljus och mörk, samt grön och gul, tror jag, så kanske det kan bli tjusigt ändå?. Ja så kan en dag bli när man är pensionär och har lite kli i fingrarna.

20. feb, 2017

En dyster dag som idag ger inga uppslag att fotografera. Glasögonen blir snabbt dimmiga av regnet och blåsten är så kraftig att det nästan är omöjligt att hålla kameran stilla. Inga människor syns så långt ögat når ej heller fåglar som ju annars är synliga någonstans, antingen i skyn eller på land. Ensam skyndar jag vidare mot hemmet för att sätta mig vid symaskinen och kanske åstadkomma något nyttigt av ena eller andra slaget. I lampans varma sken känns det mer behagligt än att vara ute en dag som denna.(Min lilla nysatta pensé`står så gulligt och tar emot mig där på bordet, vid hemkomsten, trots den hårda blåsten.)