Blogg

9. aug, 2017

Min så kallade hortensialund trivs i det blöta vädret onekligen. Det är så vackert med de rosa och vita blombollarna och mängden bjuder att kunna plocka in lite buketter då och då, Jag har lärt mig hur jag ska kapa dem för att få längsta möjliga behållning av dem. Skarp kniv och ett bestämt snitt och så omedelbart i kallt vatten. Sen är det inte fy skam att lägga en avskuren blomboll i en lägre skål med vatten, det blir mycket snyggt och dekorativt. Ja jag kan inte säga annat än att jag är mycket förtjust i just dessa blomster, jag har nog alltid varit det och jag tror inte jag kan få förmånga. Numera finns det fler nyanser, både i mörkt lila och kanske kan man säga vinröda som också är fina. Framtiden kommer säkert att rymma en eller annan av dessa också i min trädgård. för än finns det tomma "plättar" av jord här och där och jag tycker om när det "trängs". OBS! Ett missöde har skett med datorn, så jag får be ev. tittare att ha tålamod, det kommer mera från mig så snart som det bara går. Vi ses kära vänner. kram från Bästemor.

6. aug, 2017

Den lilla rara lobelian är en utmärkt utfyllare till de flesta växter. Tycker man det känns lite för tomt i en kruka så är det bara att fylla ut med en lobelia eller två. Vacker i sin koboltblå färg är den också, ja det finns ju flera nyanser, t.ex. ljusblå, den är ju också bedårande och dessutom, som plantor på våren är de också billiga i inköp och det är ett stort plus. Man kan då verkligen frossa, det är som med penséerna ungefär. Blått passar in i de flesta färgkombinationer och är dessutom min favoritfärg. Nu har även de gammaldags höstastrarna börjat på att visa färg och kanske hade jag väntat mig mer blått där också, men det är nog en blandning av vitt, rosa, blått och kanske lila? Vi får se, det är alltid med spänning jag inväntar resultatet av mina kompositioner. Fult blir det i alla fall sällan. En blomma har alltid något vackert i sig.

5. aug, 2017

Fast än har det inte varit rusning måste jag säga. Kanhända det också har med solens magiska kraft att göra. I alla fall är det bara en och en annan liten nässelfjäril och någon kålfjäril som varit hungriga. Denna magiska buske som heter Budelea, är en underbar buske (ja där är tre), en ljusrosa, en vit och en som blir ganska mörkt lila. Än så länge är de dock i "knoppstadiet", så när de är i sin fulla blom, hoppas vi på fullsatt av hungriga små fjärilar. Där brukar vara både nämnda fjärilar och amiraler och påfågelöga och ibland citronfjärilar, när dessa sistnämnda supersnygga citronfjärilar dyker upp, då blir jag helt lycklig. Jag tycker det är bland det vackraste jag kan se. En annan glad grej fick jag se alldeles nyss ute i rabatten, en gosig liten igelkott låg och sov under den stora malvabusken, det var riktigt vackert det också, den brungrå lilla "bollen" och de skära vajande malvorna. Visst blir man stolt och glad av att djuren trivs i ens närhet.

4. aug, 2017

Det är med förvåning jag går min runda i trädgården, för blommorna står ganska stabilt trots hårda slagregn och hård vind. Det gläder ändå i hjärtat att de underbara blommorna kämpar som de gör. Brudslöjan ser faktiskt mycket fräsch ut, kanske den trivs i sin blöta skrud? Ja min förvåning är stor och jag blir verkligen glad över att vädrets makter inte alldeles tar kål på ens arbete. Vattna har inte behövts på jättelänge ute i rabatterna, det är endast det som står i krukor på terrassen, ( och det är inte så lite) som får ha manuell bevattning. I mitt tycke får det gärna vara slut på allt regnande och bli soligt, torrt och varmt, att vattna tycker jag är lika roligt, som mina små oliver, om än det är ett ganska så arbetsamt moment i all härligheten.

2. aug, 2017

Vad passar väl bättre denna dag den andra augusti än denna ros med det sympatiska namnet Zympati? En 59 årig kärlek handlar mycket om att kunna och vilja sympatisera med varandra. Det är både underligt och fascinerande naturligt att leva lyckligt tillsammans under en så lång tid, en tid som samtidigt känns kort. Men när man låter tankarna genomleva alla de stunder och händelser som den tiden famnar, då förstår man verkligen hur mycket den tiden innefattar. Det är stort. En god middag innefattande perfekta kolja filéer ska det bli framåt kväll, kanske med ett glas vitt, annars är det samvaron som betyder mest. Lite vissna blomster uti min hage ska klippas bort och ge mer plats åt det som fortfarande står vackert. Augusti är ju absolut den månad som är fulländad i mitt tycke, allt är stort och generöst, både hemma och ute i vilda naturen. Jag älskar att se dikeskanterna fulla av alla de vildblomster, de ger oss oändlig skönhet om vi bara ger oss tid att titta.