5. jun, 2019

Egna potatis

Egna potatisar har vi inte haft på många år och jag förstår egentligen inte varför. Prioriteten har varit gurkor faktiskt och det har verkligen varit mycket givande skördar. En god ättiksgurka går inte av för hackor och ända sedan vi var nygifta har det oftast varit egen skördar som givit oss dessa delikatesser som just en riktigt god inläggning är. Mycket kryddor och dillkronor ska det vara och inte så menlöst, kryddlösa som "köpegurkorna" brukar vara ( ursäkta mor Anna ), men OM jag köper några så är det faktiskt mor Annas de ända som accepteras, om nu de egna sinar, vilket händer numera, för det börjar att bli aningen jobbigt att plocka de lite "stickiga" egna, så det är absolut tur att det finns "köpegurkor" att tillgå, för ingen leverpastejmacka utan en riktigt god gurka, vad vore det? och vad gäller potatisarna så ser jag fram emot att kunna skörda egna alldeles nyupptagna vita, fina potatisar till midsommarens gammaldags och egenhändigt saltade sill, det är bara sååå.. gott.