29. apr, 2019

Rabarbertid.

Äntligen är det tid för rabarber och alla dess möjligheter. Först på listan är faktiskt marmelad, det är något som sätter sprätt på smaklökarna och då speciellt med hembakat franskbröd, vilket jag oftast inte gör mer än vid detta tillfälle när den lite "ovanliga" nygjorda marmeladen kan erbjudas. Det är bara så sanslöst gott, så det går inte att fresta dagligen med denna delikates, utan sen får det får gå lite mer som vanligt kan man säga. Det är just det där nygjorda, nybakade som bara måste avnjutas ett par gånger så där. Sen kan och brukar det bli någon god paj, det är ju heller icke att förakta och det är ju de där säsongssmakerna som man inte har tillgång till alltid, nyhetens behag, som är så lockande. Sen hamnar ju något i frysen också naturligtvis, men det är inte alls detsamma som de alldeles nygjorda frestelserna. Ja det är en fin tid med mycket efterlängtade våprimörer och det gäller verkligen att ta det goda tillvara.