26. sep, 2018

Nästan som rosenblad

Den goda picklade rödlöken blev vacker som om det vore rosa rosenblad, men det var de mindre vackra jordärtskockorna som liksom krävde fram denna "delikates", ett inspirerande recept gjorde att jag satte igång med picklandet. Först och främst då att dela skockorna i två delar, skockor som måste vara mycket rena eftersom skalen ska sitta på och sen en ugnsbakning i en lagom liten form i 180 gr. ca. 40 min. med både lite god olja och lite smörklickar, vid servering löjrom, syrad grädde (smetana) i mitt fall creme fresch, som säkerligen var lika bra?. Men det kan ju bli smetana nästa gång, så smakar jag ju om det var skillnad, men gott lev det med den picklade löken på toppen. Enkelt, (om grejerna finns hemma) och det gjorde det ju så gott som, denna gång. Löken är mycket användbar till andra rätter också. exempelvis till grillat och på stekt sill blir det både gott och tjusigt värre. Enkla tillredningar som gör så mycket inte minst för ögats fröjder. Barometern står på högtryck, men jag vet inte om jag kan riktigt hålla med om den benämningen denna dag då blåsten på nytt rycker och sliter i alla växter som kämpar om ännu en liten respit att få finnas till i vår herres hage.