28. aug, 2018

Smarrigt värre

Oj vad jag blev besviken när jag konstaterade att jag glömt att köpa DAJM, den viktigaste ingrediensen i den jättegoda marängtårtan som vår duktige bagare, ( storebror oliven) med hjälp av mormor bjöd oss på en högtidsdag i det Gotländska köket. 4 marängbottnar, chokladkräm bestående av vispgrädde, choklad och så då de viktiga, krossade dajmsmulorna som var i riklig mängd. Jättegod var den och i detta fall blev det med färdiga marängbottnar som var mycket goda och spröda. (Tyvärr) får jag idag avstå från den tilltänkta tårtan och göra goda muffins istället som jag då tänker förhöja med äpple och kanel, så blir de säkert goda dom också och så har vi ju den goda tilltänkta tårtan tillgodo. Annars har jag denna förmiddag rensat bort en del överblommade guldspireor och gjort en bukett till köksbordet av de kvarvarande fräscha stänglarna plus underbara präriesolrosor, som det fortfarande finns många av, det blev en fin bukett i gulaste gult.