30. jun, 2018

Som det växer

De små "kulorna" på fikonbusken har nu växt jättemycket och snart börjar man vilja klämma lite försiktigt och känna om de börjar på att bli mogna. Det är faktiskt med stor längtan att det ska vara så, för det är så ljuvligt gott, men, de ska vara precis lagom mogna, det får inte vara för lite och inte för mycket och så pass många har vi haft under årens lopp att man är ganska bra på att "känna rätt". Det är ungefär som människor som kan höra på "klangen" i en melon när den är som lämpligast att äta, det ska vara en "speciellt" fast och dov klang, jag tror jag lärde mig det av en bosnier en gång i tiden när vi båda stod i grönsaksaffären och sökte efter den bästa av bästa melonen. Vi har tydligen alla något att lära varandra och visst är det så att ju mer man sysslar med en sak, ju kunnigare blir man. Jag har för första gången försökt mig på kiwi i är, men dom är bara små plantor än så länge, men kanske till nästa år kan det även bli egna kiwifrukter att njuta av, det hade varit kul, så vi får väl se hur det går med övervintringen, det är alltid spännande med nya projekt.