11. jun, 2018

Senapskål

Senapskål är det gamla namnet på den mer moderna benämningen roccolla, men det är alltså precis samma lilla goda sallat. Det är en mycket god och smakgivande grönsak, som "tyvärr" växer för fort, ja det vill till att man plockar och plockar och verkligen "frossar" för den är allra godast att ätas direkt. När den sen går upp i blom, som förvisso är undersköna sirliga blomster att sätta i bukett, då blir det samtidigt glesare och lite besvärligare att plocka de delikata bladen. Att så lite i omgångar är nästan ett måste. Vi själva älskar denna "krydda" jättemycket och har det med oss sen barnsben. Härligt är att kunna ha den i sin egen trädgård, en tid i alla fall, sen är man ju glad att den finns att tillgå i handeln så gott som hela året. Det är väl också den sallat som man alltid vill ha med i alla gröna sallader, så det är verkligen härligt att i denna tid på året bara kunna gå ut i trädgården och tillskansa sig denna delikates.