Senaste nytt

18. okt, 2019

Lite tvist om huruvida jag ska plocka in de här krispiga fina krasseblommorna eller låta dem förgylla ampeln ett tag till, ja det är alltid en fråga man ställer sig. Helt klart tycker jag nog att de gläder mera inomhus vid den här tiden då utomhusvistelserna oftast är ganska så korta, men i detta fall får de glänsa klart i sin korg, för fortfarande finns ett eller annat flygfän som hungrigt besöker den säkerligen i nuläget ganska så tomma "baren".

18. okt, 2019

Har någon människohand varit behjälplig i denna vackra komposition ?, eller är det bara slumpen som dekorerade den mossbelupna bänken med detta snart förintade blad och som i detsamma blev till ett litet konstverk ? Ja det blev i alla fall föremål för en stunds begrundan och själva bladet fick oss att botanisera i kunskaperna om vilken art av trädslag det härrörde ifrån och blev slutligen bestämd som en av flera lönnarter. Vilken i lönnsläktet ska jag forska i och så småningom veta förhoppningsvis. Det är alltid kul att kunna "undervisa" barnbarnsbarnen om det som är fakta. (om de händelsevis skulle vara med vid ett annat tillfälle).

17. okt, 2019

De hukande "gubbarna" har blivit mer som hukande små "gummor", men ännu fångar de min uppmärksamhet och jag kan nästan riktigt känna deras "övergivenhet", de är spillror från en fejkad "fullriggare", som för många år sedan blev en riktig fullträff i en konst-installation. Säkerligen blev den då i sin "fulländade" skepnad tagen för att på riktigt vara ett skepp liggande förtöjd där bakom kullarna. Makalöst vackert och det är med stor saknad jag ser det "försvinna" allt djupare och djupare ner i den mjuka och vackra myllan. Snart kanske sjunger vågorna sin sista sång över de små resterna.

17. okt, 2019

Inte går det utan att stanna och bara njuta... En spindel har gjort sitt vackert konstvävda silke nät och dimdroppar har strött ut sig som pärlor av skimrande kristaller i en sagolik komposition. Kanske ofrivilligt och störande från spindeln sida men som kanske också blev en överraskande perfekt storvinst, för vem vet om de friska vattendropparna blev för lockande för spindelns långa lista av delikata, törsthungrande bytesdjur. Man kan bara hoppas att detta enastående konstverk blev till en,( om än kortvarig) belåtenhet för alla inblandade. Jag själv njöt i fulla drag av denna enastående konst, som (om man ser efter) finns överallt en sådan morgon som denna.

16. okt, 2019

Alla dessa bär i skimrande röda färger som översvämmat naturen den sista tiden har verkligen på kort tid reducerats betydligt. Nyponbuskar som var "smockfulla" av c-vitaminstinna bär är faktiskt nu ganska glesa och man undrar lite över om fåglarna inte har vett på att hushålla lite?. Men säkerligen är det inte lätt att hålla igen på allt "godis" som bjuds och det är lätt att förstå hur alla dessa bärsorter som nypon, rönnbär och hagtornsbär lyser i deras ögon, de är verkligen iögonfallande lockande och vackra även för oss människor. Det är verkligen svårt att hålla händerna i styr, antingen man plockar dem till något gott eller bara till lyst.