Senaste nytt

14. dec, 2019

Men oj vad kallt det blev om fingrarna (trots vantar) vid dagens utomhuspyssel med de två maffiga kransar som jag tänkt knåpa till denna tredjeadventshelg, men som nu, på grund av att mina fingrar inte riktigt lyder mig, får anstå tills imorgon, då går det kanske bättre att klara av finliret. Bättre var att uppsöka den goa inomhusvärmen med den väntande glöggen, för ingen ko på isen...., det kommer ju faktiskt en dag i morgon också. Ja det känns verkligen inte riktigt gosigt med rådande dugg-råa väderlek, t.o.m. fåglarna är aningen dystra i sitt flaxande runt matställena och man undrar verkligen hur dessa pyttesmå kroppar kan hålla värmen i den råa vinden, så det är verkligen viktigt att vi ser till att det finns "alla sorters" mat för att ge de små stackarna en dräglig tillvaro så de vill och kan stanna kvar hos oss.

13. dec, 2019

Efter luciasång och julsång passade det underbart vackra pianostycket Fur Elize perfekt, det är ett stycke musik som aldrig kommer att försvinna från önskelistan över vackra melodier och det blev en härlig avslutning, av lucians musikaliska syster, på en mycket uppskattad och årligen återkommande luciastund, man känner julfrid in i själ och hjärta.

13. dec, 2019

Vad gjorde en kraschad krona när sångerna var så fina, absolut ingenting, nej, det var bara en påminnelse om att allt kan hända den bäste. En underbart härlig kväll med välljudande sångstämmor och mysigt komp, det är så det ska vara en riktig luciakväll och som jag alltid har tyckt vara det som för oss in i julfirandet, nu kan jag liksom sätta lite mer fart på pyntandet inomhus. Ute finns det ljus lite överallt sen en tid tillbaka så där är julfint, det är bara två portkransar av granris som ska färdigställas i morgon och som då får få bli pricken över i,t.

9. dec, 2019

Obeskrivligt vackert, minns jag att hon, vår lilla sångfågel sjunger den fina luciasången och år efter år har det bara blivit finare och finare och det är med stor spänning jag ser fram emot årets besök och jag önskar innerligt att jag också kunde dela med mig, inte bara bilden av "min lucia", utan också av den klingande, fina röstresursen som hon bjuder oss att lyssna på.

9. dec, 2019

Lite julpynt har jag faktiskt startat upp med för jag har faktiskt lyckan att få besök av en liten söt lucia varje år och vi brukar se fram emot det väldigt mycket och gör det även i år och hoppas på att det får fortsätta ännu något år. Det är ju så att barn oftast liksom "växer ifrån" när de blir lite stora, men i det här fallet önskar jag av hela mitt hjärta att "min" fina välsjungande lucia en dag (inom något år) blir "stadens" lucia. Tyvärr blir det nog ingen "stor" lucia i Trelleborg i år på grund av bristande intresse att bli lucia, vilket är mycket synd på en så fin tradition. Hoppas verkligen att det tänks om för jag vet att det uppskattas väldans mycket av bl.a. den äldre generationen på alla olika sorters äldreboende, eftersom jag arbetat med detta att "fixa" lucia i många år, både stora lucior och små lucior och stjärngossar från Gertrudsgårdens förskola, så jag har inget annat ord än "ljuvligt" för alla dessa olika luciastunder. Men på torsdag, en dag i förväg, får jag njuta av en egen lucia, för den 13 de ska hon vara en "simmande" luciatärna på badhuset i Trelleborg och det blir säkert mycket fint det också och hon är med all säkert lika mycket välkommen både där och här.