Senaste nytt

17. dec, 2018

Härligt att höra alla fina julsånger i den lugna hemmiljön där man verkligen kan ta till sig alla julens budskap, till STOR skillnad från affärernas irriterande upprepningar av sammafina sånger, men som då kan bli rena tortyren.

17. dec, 2018

En liten och söt lucia med sin ljuva röst fick vår stora beundran ( den fjortonde)dagen efter så att säga,) dock lika uppskattad ändå och kanske än mera när vi fick veta att denna fina lilla lucia gett halva sitt långa fina hårsvall till barncancerfonden. Det är helt underbart gjort. Många vackra julsånger, ackompanjerade av storasysters magnifika gitarrspel fick vi njuta av denna kväll, så det det var verkligen mycket mysigt det hela.

13. dec, 2018

Annars har denna lite kyliga dag gått i julklappsinköpens tecken och faktiskt gick det mycket smidigare än jag nånsin kunde tro, tack och lov. Människorna tycktes ta det med ro och inget som helst irritationsmoment uppstod någonstans, utan bara leende glada människor och det, om något är väl något att vara glad över så här i julspurtens annars lite jäktiga timmar. Underbart är att hitta det man tänkt att hitta och så kanske även andra gjort, därav alla förnöjsamma själar.? Julen är ju faktiskt något som man ( trots lite motstånd) ändå inte kan säga nej till, det är fint med alla julens förberedelser och det gör faktiskt att den annars mörka och lite dystra tiden (månaden) flyger undan lite snabbare och roligare.

13. dec, 2018

Luciamorgonen har alltid spelat en stor roll för mig, det känns lätt att stiga upp och underbart att slå sig ner vid nylagat kaffe och invänta den gamla fina luciasången. Underligt är det faktiskt att man år efter år finner den lika skön och tilltalande. Det är så fint att se dessa vitklädda flickor med sina ljus som skrider fram i de mörka morgontimmarna och det känns verkligen rogivande och skönt, men min egen lilla lucia kommer inte förrän i morgon kväll så jag har faktiskt ännu lite mer luciafirande att vänta på, det känns verkligen fint och jag känner mig verkligen lite lycksigt bortskämnd.

7. dec, 2018

Även inomhus börjar julen att ta form om än aningen motsträvigt än så länge och det får nog bli som förr att Lucia är den dag som det liksom ska vara lite färdigpyntat. Vita julstjärnor får dock, redan nu, förljuva utsikten från det lilla "fågelskådarfönstret".