Senaste nytt

23. feb, 2019
21. feb, 2019

Likaledes är den rara pilen som blir så härligt och sirligt hängande ut över krukkanten och också den är lätt att föröka. Kanske är det också lite mer lönande om man vill ha flera, då den ibland är ganska så "dyr" att köpa. men som alltid handlar det ju om man vill ha det stort och tjusigt med en gång, eller man har tid att vänta lite på det "goda", oftast finns det något ställe där det nysatta kan stå så där lite "osedda" tills de har växt till sig och blivit till överraskande skönheter, ibland kan det ju gå ganska fort.

21. feb, 2019

Den lilla söta "hemtrevnaden" är en liten "måste ha" växt, den är så gullig att fylla upp lite här och där med, Tålig är den också och kan bli ganska stor och "buttig" och vill man själv göra fler. så är det mycket enkelt att klara av. Det är bara att knipsa av en fem, sju bitar och lägga ut på lite fuktig så- jord, ja kanske trycka ner ändan lite förstås, men enkelt är det och ibland skoj att själv fixa till, men annars är det en "billig" växt att köpa färdig, då är det ju fint med en gång, som man ibland vill ha det.

21. feb, 2019

Då jag blev förärad med denna växt fick jag veta att det var ett Australienskt känguruäppelträd, vilket jag inte har en aning om, om det är korrekt eller ej, men en mycket dekorativ växt är det i vilket fall. Raka fina stammar och "handflikiga" stora välformade blad som är mörkt lilafärgade på undersidan liksom själva stammen är, ja den blir så gott som svart. Sen är det blommorna som blir mycket vackert ljuslila med gul mitt, mycket lik en potatisblomma, fast mycket större, tjusiga när solen lyser genom dem och till sist blir det underbart vackra gula. plommonlika fröfrukter i klasar, mycket vackra då också. Jag har nu bevarat en moderplanta med tre förgreningar som ser mycket frisk och fin ut och de har ju förstås stått inomhus i uterummets ljusa och svala utrymme, men faktiskt har jag just i dagarna hittat en riktigt stor, frisk och kraftig planta ute i trädgården och det ska bli kul och intressant att se om den kan överleva där ända tills det är vår och värme igen. kanske klarar de att stå ute året om, vi får väl se vilken av dem som är friskast och finast, den som fått stå inne eller den som fått stå ute. Det går kanske att bespara sig arbetet att ta dem in och ut ?.

18. feb, 2019

Inte utan att jag drömmer om de första penseerna en sådan här ljuvlig dag och bara att få drömma är ju av godo, det kan liksom aldrig vara fel och jag vet ju att snart är det dags, ljuvliga tanke.