Senaste nytt

8. apr, 2020

De gamla tyska påskäggen får bli ett mysigt blickfång varje gång jag drar upp min persienn och dagens första kaffedoft sprider sig i köket. I det snart knoppsprickande körsbärsträdet blev de så fina och alla småfåglarna som har sina ( än så länge) fröfyllda automater strax intill, såg lite konfunderade ut ett tag i början, men vande sig snart och smälte fint in i den tänkta påskbilden. Ja det gäller att gå på som "ingenting" hänt och glädja sig åt vad som glädja kan och det är ganska mycket, så länge som vi får slippa "coronan" nära omkring oss och man beklagar verkligen de som inte hittilldags sluppit undan. Annars går livet runt omkring, bland växter och djur precis som vanligt och det tycker jag är så härligt att se och studera, ja det är t.o.m. härligt att se alikorna som sitter och "kärleksgidrar" på taket och som gärna skulle vilja bygga bo i skorstenen (inte så kul) men även dom blir lite milt behandlade och får ett beundrande leende. Det är härligt med våren och dess många uttryck som vi får vara med om, om vi tittar och lyssnar oss lite omkring, världen snurrar på som vanligt och vi alla får försöka fixa livet så gott det går, var och en på sitt sätt, att "snurra" med och ha hoppet om ett fint och soligt och mysigt påskväder.

5. apr, 2020

Lite konstigt var det allt, detta inköp av de absoluta påskblommorna de gula penseerna och påskliljorna, eftersom samvetet säger, att är man en "plussare" ska man hålla sig på sin kant och gärna med råge, så fick det ändå bli en tur till min "gamla" trädgårdsmästare sen många år tillbaka, som känner både mig och min smak vilket är mycket bra i dessa tider då ens svängrum är lite snålt. Alltså blev det att lämna av en lapp i dörröppningen med de önskvärda blommorna och deras färg nedtecknade och snart var allt ihopplockat och klart och med jämna pengar gick allt gallant att hålla rätt avstånd och mycket nöjd återvände jag hem till min lilla plätt på jorden som i dessa dagar är än mer ett paradis. Alltså fick mina två specialurnor den påskprydnad i gult som jag tycker är ett litet oskyldigt måste med den gula färgen, solens färg, det behövs verkligen i nuet och i det värma och mysiga vädret denna dag gick det som en dans att få allt på plats.

2. apr, 2020

Min i vanliga fall vackra promenadväg har sedan en längre tid varit lite störd av inte allt för vackra intrång i området lite varstans och min längtan att det hela ska vara färdigt är stor. Men havet är sig likt och de vackra vita svanarna är som vanligt på plats och utgör en verkligt vacker sommartavla. Vattnet är vackert blått och får en att bli så där riktigt badsugen, men tyvärr vinden är bistert isande kall så " baddrömmen" får stanna vid den ljuva tanken, än är det långt till dess och man får vara glad för att man kan "badnjuta" med ögonen. Jag känner mig synnerligen priviligierad som får vandra här längs det vackra havet hur långt och hur länge jag vill i dessa karantäntider och risken att bli trängd finns inte på kartan vid den här tiden på året, så bättre kan det knappast vara om än det sitter en liten ring av "svärta" runt det hela som ingen för tillfället kan ändra så mycket, det är faktiskt bara att ödmjukt gilla läget.

1. apr, 2020

Gårdagens lilla chock med 3,9 minusgrader noterade under natten gjorde verkligen ingen glad och det var med ängslan man kollade av sina" vänner" därute i den "silverbalagda" trädgården. Tack och lov försvinner detta ovälkomna glitter ganska så snart och eventuella skador kommer inte fram i ljuset förrän om ett tag. Varje år inträffar detta ovälkomna "sceneri" och ändå lär man sig aldrig, man är för ivrig med att sätta ut sina skyddslingar som stått inne i "stugvärmen" så många månader. Men hoppet är ändå att det ändå inte blivit oreparerbara skador. Kreativiteten en sådan här morgon blir helt klart inomhus och det var inte så dumt med nybakade toscasnurror till det extra lilla kaffefikat som automatiskt uppstår då man kanske blir en aning ledsen och lite extra god "spisvärme" av bullbaket är heller inte att förakta en isig morgon som denna.

29. mar, 2020

I det precis "öppnade" uterummet strålar solen in och ger en tjugosex gradig värme och vi njuter mer än i "vanliga tider" av den goda värmen vi har denna dag då nordanvinden sveper superkall därutanför, så tack och lov har vi kunnat intaga både vår lunch och middagsvila här i denna gudagåva till rum. En otroligt fin upplevelse fick vi helt plötsligt också se utspela sig därutanför rutan i den ännu helt kala björken och i de isiga vindarna. Kanske en "liten" men för oss "stor" händelse, nämligen så såg vi två starar alltså hane och en hona ( väldigt svårt att se vilken som är vilken) de ser likadana ut, men så inträffar det som gläder oss mycket, en av dem flyger plötsligt in i holken och stannar en god stund, ( det är honan säger min man, det är hon som ska godkänna så det är ok.) och så kommer hon helt riktigt ut igen och sätter sig ett ögonblick vid den andres sida och så sekunden efter är två parningar ett faktum!..... Yeepiii... vi har även detta år fått ett "starpar" i vår gamla holk, det var ett härligt ögonblick att få konstatera detta lilla men stora som sker utanför allt vad corona elände heter, livets små glädjeämnen fortsätter som vanligt och det är verkligen fint att få se, det sker på ett ögonblick och är verkligen lätt att missa.