Senaste nytt

2. okt, 2018

Sorgligt att se denna lilla blommans tydliga farväl efter alla månader av sprudlande blomning, men nu är det tydligt att det inte blir så mycket mer av den varan så jag bugar och tackar för allt den givit oss och kanske ska jag själv också ta ett litet break fram till våren, jag älskar att prata och dela med mig av allsköns så vi ses (eller hörs) säkerligen igen. Kram.

2. okt, 2018

Den stora fina Flitiga lisan har sommaren lång bara blommat och blommat helt outtröttligt och bilden ovan togs för omkring fjorton dagar sedan och har sen dess varit med om mycket blåst och hårda "vintervindar" med hagel och allt och ändå är det först nu vid den senaste omilda behandlingen som den gett med sig. Kanske skulle jag flyttat och fredat den på någon bättre plats, men den har väl gjort sitt och det är nästan omöjligt att kånka och slita på alla stora och tunga växter, så nu blir det oåterkalleligen good bye för den trogna lilla stora blomman som spridit så mycket färgskönhet från tidig vår tills nu i den stundande hösten.

1. okt, 2018

Den lilla klematisen blommar för andra gången i år och jag undrar om det blivit fel någonstans, det har i alla fall aldrig hänt förut. Glad blir man i alla fall, ja nästan gladare än första gången, hur nu det kan vara?!. Jag har faktiskt hört om att syrener har blommat och om jag såg rätt tror jag nästan att det var en stor kastanj som hade några blommor som jag hann se i förbifarten någonstans i mellersta Skåne i går. Lite upp och ner tycker man, men kul är det. När vädret är som dagens, lugnt milt och skönt inspireras man till mycket som kanske skulle väntat litegrann, men som då blir gjort just för att vädret är passande och bra. Växter som snart ska inomhusplaceras har fått lite avduschning och är nu redo att snart komma in i "värmen", det är alltid någon som blivit lite "dammig" och behöver ansas till och det känns bra att bara kunna ta in dem då det blir dags.

29. sep, 2018

Pelargoner är tåliga och pålitliga glädjespridare både ute och inne, de ger så mycket färg och skönhet var helst dom står och ändå så kräver de så lite i gengäld, bara att ge lite gödning då och då och plocka bort en vissen blommor ibland. En gudabenådad blomma med andra ord. Jag kan i alla fall inte vara den utan, världen skulle bli trist utan denna enkla lilla skapelse.

29. sep, 2018

Känslan när jag står och bankar av mina utomhuskuddar som legat så inbjudande i hammock och andra sköna sittmöbler är verkligen lite vemodig måste jag säga. Visst är det helt annorlunda på våren då jag tar ut dem och jag vet att nu ska de finnas där för hela långa sommarens härliga mat och vilostunder och nu är det definitivt slut för denna gång, det finns inget att be för och nu är det hyllorna i källaren som får stå för lagringen till nästa vår, för vår blir det, det vet vi och det är en underbar tanke. Tur att det finns ett inglasat rum som kan förlänga och göra det gott att njuta och ge glädje av en fortsatt blomning inomhus ännu en ganska lång tid, förhoppningsvis.