Senaste nytt

24. apr, 2019

Ännu en bedårande liten glädjespridare tittar lite försiktigt fram där bland tulpanerna, det är en mycket vacker pingstlilja (tror jag) med rosa mitt, den är som en bakelse och doftar helt makalöst. Än så länge är den dock lite sparsam med antalet blommor, men flera knoppar finns färdiga att spricka ut och jag vill gärna ha stora "kullar" av dessa skönheter. Vi hittade en gång i tiden en lök i en dikeskant och det har tagit sin lilla tid att se den sätta "barn", så därför är glädjen stor över att se den kika fram ännu en vår.

24. apr, 2019

Den obeskrivligt vackra bokhäcken har nu börjat ståta med sina bedårande blad som verkligen ger mig den ultimata vårkänslan, jag drunknar i dess vackra limefärgade bladmassa som nu också fått koltrasten att försöka sin andra familjebildning. Det är bara här som den överhuvudtaget har en chans att komma undan skatornas "hökblickar" och speciellt nu när min kompakta och för fågelbo eftertraktade bokharabinda fått gå hädan, så är det tur för dem (och för oss) att denna höga täta häck finns att tillgå, fågellivet kan man inte vara utan, det skulle göra livet mycket trist och tyst.

24. apr, 2019

Lite spinkiga är de allt efter den långa innevistelsen, mina pelargoner och säkert längtar de ut i friska luften och sol och vind. Men dagens isiga och omilda vind tränger bort mina tankar om att göra dem till viljes. Bildens härliga rosa "hängpelargon" är färdig att slå ut sina knoppar, men som det ser ut idag får den vänta ännu några dagar till den får sin "frihet" under terrasstakets skydd. Allt har annars kommit långt med sin grönska och det känns liksom nästan som i mitten av maj och det gläder ju oss här i kustens lite okynniga väderlek och man ligger verkligen riktigt i startgropen att ställa ut bl.a. stora fina daturor och hibiskusar och få fint så där lite på en gång. Det är nästan som "kosläpp", man känner riktig glädjeyra och när man då varit hos sin trädgårdsmästare och valt ut lite färggrann grannlåt där också, ja då känns det gott. Mina "sådda" blommor är inte av den digniteten att de än så länge förhöjer färgskalan i min trädgård, utan de får komma till allt eftersom då de får sin utsedda och passande plats i paradiset. Det är en ljuvlig tid, denna förberedelsernas tid då man målar upp en bild i sitt huvud hur det ska komma att se ut när det är "färdigt", men oftast blir det aldrig riktigt så, kanske blir det överraskande mycket bättre, det vet man inte så säkert och det är det som är tjusningen.

19. apr, 2019

och kramar rån Bästemor.

19. apr, 2019

Man blir härligt gla.a.aaaa.., som Ewa Roos sjunger i visan, för det har varit en alldeles ljuvlig långfredag med sol från tidig morgon och fortfarande alldeles, alldeles ljuvlig. Det smakade extra gott att fika utomhus utan att behöva tänka på var vinden kom ifrån, den vind som knappast fanns, utan skön var helst man befann sig, ja man blir alldeles yr av lycka faktiskt. Tänker man då att denna varma, sköna dag inföll då många människor hade ledigt, ja då blir det extra glädjekänsla. Ett litet kärt fågelbo med 6 gulliga fejkfåglar blev gjort idag och ska pryda morgondagens påskbord tillsammans med gula blommor, det kommer säkert att bli fint hoppas jag. Jag vill av hela mitt hjärta önska alla mina följare en riktigt skön och Glad Påsk!