Senaste nytt

10. aug, 2018

Ja när stormen rister i frukt och grenar då gäller det att komma till skott utan fördröjning. Ingen frukt ska helst falla ner av sig själv och bli stötta, utan ut och plocka, (fikon i detta fallet) det är det som gäller och är det inte så mycket frukt så är det bara roligt. Roligt att få lagt in lite "godis" för små kommande" höstfester" och så är det så fint att titta på. Det blev som bekant en helomvändning på det fina vädret och det tycker jag kunde varit en lite mera mjuk och fin övergång och inte blev det så bevänt med det efterlängtade regnet heller, ( det hade i så fall varit lite plåster på såren) så frågan är om inte vattenkannan får vara lite behjälplig även idag. Äpplen, (som vi har mängder av) faller lätt ner och dom får man allt eftersom göra något gott av, beroende på sort och smak, i de flesta fall vill jag nog gärna ha en liten god paj eller en len kompott som ju är både gott och snabbgjort. Hösten är fin, men aningen "jobbig" ( om man nu vill försöka ta till vara en del av alla frukter och bär) och faktiskt, det känns aningen jobbigt att redan nu ta ordet "höst" i munnen, det var ju precis fullt ös på sommaren.

8. aug, 2018

Pampiga värre är också begonierna som nästan har för stora blommor, dom orkar inte hålla sig upprätta utan hänger med sina stora" huvud" så jag måste titta på dem underifrån och det är lite obekvämt kan man säga. Konstigt är också att färgerna är inte de samma som i fjor, trots att det är samma knölar. Jag får nog läsa lite på om detta tror jag, men allt kan tydligen hända både bland blommor och djur.

8. aug, 2018

Hur den här "blodsdroppen" har klarat av att vara så vacker som den är, genom alla heta torra dagar, är mot alla regler. En fuksia sägs trivas i kallt, regnigt väder, men den här har blommar med stora fräscha blommor sommaren lång, det kan man väl kalla för tur. Den kar blivit duschad med kallt vatten så gott som dagligen så det har den bevisligen trivs med. Det är en blomma med stor volym och med stammen (som inte kommit med på bild) är den omkring en och en halv meter hög, kanske mer, så det är en synnerligen pampig växt som jag är ytterst rädd om och är dessutom ett minne från en gammal fucksiasamlare, så den har liksom lite "dubbelvärde" och som tur är räcker det med frostfri vinterförvaring och det finns här ju gott om i markplan. Det gäller att inte behöva ta för stora krafttag nu för tiden, så det är skönt när det finns lättillgängliga utrymmen.

7. aug, 2018

Det som varit mycket skönt denna långa varma torra sommar är att kunna torka all tvätt på nolltid, det hinner knappt ut förrän det är torrt och doftande gott det är något jag uppskattar och oftast blir det nästan strukit också. Ja det är en fin tid som kanske snart är till ända och fort har det gått i mitt tycke. Hoppas innerligt att hösten också blir fin trots att kanske lövfällningen blir lite abruptare än vanligt, det har ju redan visat lite gula tendenser,, men den dagen den sorgen som man säger. Idag är det många fikon som är mogna på en gång, så kanske de blir inlagda i konjak, vilket också är gott och går bra att spara som "minne" till en snöig vinternjutning.

6. aug, 2018

Tre små frön har växt upp till tre stabila fina plantor som blir tydligt större för varje dag och som jag verkligen är glad över. Har aldrig tidigare försökt mig på detta lilla behändiga sätt att själv kunna uppnå att eventuellt kunna skörda egna kiwifrukter, inte i år men till nästa år, kanske. Det är dubbelt så gott om så blir fallet, det ser vi på de egna fikonen, som absolut inte kan jämföras med dom som man köper. Därför ska jag vara mycket aktsam om mina fina plantor och ge dem en optimalt solig plats, (till våren) vilket jag förstår att dessa plantor vill ha och måste ha för att frukterna ska bli mogna och söta. Det är inte alltid lätt att hitta rätta platsen för allt man vill ha, ofta får en annan växt bli ratad, men ombyte förnöjer, så så har det blivit många gånger under den långa tid jag haft min trädgård. Ps. Efter påläsning kanske jag blev aningen tvivlande om mina drömmar om egna kiwifrukter, här i Sv. är det mini som gäller, men vi får se, försöka duger och skam den som ger upp innan man försökt.