Senaste nytt

13. jul, 2020

Nu då mina Ligularier precis börjat slå ut nederst på den långa blomsterspirorna och bin och humlor nästan slåss om de härligt gula skira små blommorna börjar jag faktiskt ändå få lite tankar som går i moll, om att sommaren har en ände. tyvärr, för det är nämligen så att när dessa långa smäckra "spirors"s blomning har nått sitt slut, alltså själva toppen, ja då är vi långt in i den sista av våra sommarmånader, augusti, hemska tanke, men tyvärr är det så och det får jag försöka att inte tänka på, men det gör jag faktiskt rätt ofta, dessa blomster är nämligen min sommarbarometer, men än så länge är de precis i sin begynnelse, så oj vad de är vackra och oj vad de ska blomma länge dessa höga spiror, som hela långa tiden står lika raka och eleganta. I år har jag en annan blomma, som jag verkligen anstränger mig att försöka att älska och det är funkians mycket generösa klockblomning, som älskas till tusen av bin och humlor, men som jag ogillar för dess färg, en lite smutslila färg som inte alls går hem i mitt färgglada färgsinne, men eftersom jag älskar dessa våra små flygande sommarbesökare så håller jag saxen borta och det känns bara fint i mitt hjärta.

12. jul, 2020

Inte utan att jag ser med lite vemod på den dejliga trädgården som just nu presterar sin allra vackraste sida. Varenda vrå är vacker och jag känner stor tillfredsställelse på hur allt är till min belåtenhet denna sommar, allt utom vädret, denna eviga blåst och dessa snåla soltimmar, det är bara så synd på allt detta vackra som så väl behöver både solens livgivande energi och lite mildare behandling vad gäller vindarnas framfart, trots de höga häckar som finns runt hela tomten. Men juli har kanske alltid varit en vansklig månad minns jag från de tider då det gällde att välja rätt semestertid, då var det augusti som låg högst på semesterönskelistan med de flesta soltimmarna och de bästa badtemperaturerna, så vi hoppas väl på att så kommer att bli även detta lite underliga år, för de flesta av oss brukar känna ganska stor förnöjsamhet om vi bara får några veckors "riktig" sommar.

10. jul, 2020

Ibland inträffar ett under och så skedde denna dag då ett kärkommet besök kunde avnjutas i trädgårdens för dagen bästa och lugnaste hörna och med den gudomliga solens värme därtill. En god kopp kaffe och nygräddade plättar med rabarbersylt gjorde susen i själ och hjärta och vi fröjdades alla av den frodiga växtligheten som omslöt denna "högtidsstund av sparsam samvaro i dessa stränga coronatider.

10. jul, 2020

Den underbara eldkronan får agera sol denna dystert mulna dag, den är min stolthet faktiskt för den växer på och blir större och större och vackrare och vackrare i färgerna. (bilden ger inte rättvisa därom tyvärr) I verkligheten är den från gult till orange med flera nyanser däremellan, en riktig solstråle med andra ord och dessutom har denna otroliga växt ett friskt vackert grönt bladverk. Denna lilla "solstråle har även den sitt ursprung på från Korfus varma klimat, där den stor och frodig välvde sig uppåt murarna längs gatan i den lilla "byn". Den har tagit sig god tid i sin för tillfället, svarta plastspann för att bli den ganska stora "buske" som den är idag hemma i min lilla täppa, den har tillbringat flera år i ett soligt fönster inomhus vintertid och kommer så att få fortsätta, så inte kan jag utan att vara stolt och glad över detta mitt lyckade försök att fixa till lite "sol från medelhavet."

8. jul, 2020

Den nyinflyttade "ballerinan" i min fuxiafamilj har verkligen fått dansa runt i de senaste dagarna fartfyllda vindar som varit i mesta laget. Jag har alltid mina amplar i "svängsäkra" upphängningar så inget motstånd bildas utan den bara svänger runt, runt, så den är helt intakt och fin men kanske lite yr. Inte är det roligt precis att det stormar i så många dagar som det denna gång har gjort, men det är bara att gilla läget och hoppas på det bästa och faktiskt så är det inte så mycket som blivit illa åtgånget som väl är utan nu i eftermiddag ska jag klippa lite vissna blommor som det alltid blir av för mycket rusk och göra lite fint tills det är dags med nästa "tur". Solen lyser ju idag och allt känns hoppfullt, den fanns där bakom molnen och nu är det bara att hoppas att den håller sig framme några timmar i alla fall och inger oss nytt hopp om en fin sommar.