Senaste nytt

31. aug, 2020

Den nedfallna begoniablomman blev också till ett konstverk när den fick "simma" omkring i min vackra gamla kristallskål som har sin plats på ett svart bord, lite lagom med vatten först och det blev bedårande vackert i sin enkelhet. Denna bild får också bli lite av ett avsked för "bästemors trädgårdsblogg" för nu iallafall, så får framtiden utvisa om min lilla trädgård kan komma igen med nya och friska inlägg någon gång framöver. Den som lever får se.

31. aug, 2020

Ute står kannorna som eldröda facklor i motljuset och de är bara så pampiga och vackra att man blir mållös och bladen är nästan vackrare än själva blommorna, som naturligtvis är vackra de också med sin intensiva gula färgskala, men mycket kortlivade tyvärr. Bladen däremot står ju vackra länge så de är faktiskt mest beundrade, det är rena konstverken.

31. aug, 2020

Varje morgon i flera månaders tid har jag skådat ut ver blommande pelargoner och grönska i massor både från insidan och utsidan. Inget kan väl göra en gladare än när det första man ser är att solen skiner på de rosaröda kaskadpelargonerna utanför vårt sovrumsfönster, då är det lätt att stiga upp och låta dagen ta form. Men nu när allt börjar närma sig det bittra slutet och man märker förändringar lite här och där känns det en liten aning sorgsenhet över att tiden gått så fort och med den sommaren som man tycker precis har börjat. Ja jag vill helt enkelt inte tro att hösten verkligen är här, men det fick sin bekräftelse när de första tranorna gjorde sig hörda med att de är på väg att lämna oss för denna gång. Inget är så vemodigt tycker vi , i motsatts till när de anländer om våren, då man studsar av glädje för deras ankomst och att våren är här.

25. aug, 2020

Obevekligen går vi mot slutet av den månad som vi kan kalla sommar, sen är det obönhörligen hösten som gör sitt inträde. En härligt nyvattnad morgon som denna hör till de stunder jag kommer att minnas länge. Solen kommer sakta "smygande" in i bland buskar och krukor och ger långamörka skuggor, det är mycket vackert, men tyvärr börjar min kamera att bli gammal så bilderna ger kanske inte riktig rättvisa. Men huvudsaken är att jag njuter av det hela. Mornarna är ibland så fridfulla och stilla att fåglarna orädda hoppar omkring nära inpå en och tycks inte alls som de var medvetna om min existens , kanske njuter de likt mej själv av den stund på dygnet då det är som allra allra skönast. Nu har de flesta fåglar inga ungar som först ska ha mat utan de har bara sig själv att tänka på och de ser verkligen ostressade och lugna ut för det finns ju obegränsat med mask och insekter efter den gångna nattens regn.

23. aug, 2020

Trots min passion för blomster i alla de former och färger och det mesta av min tid denna årstid går åt att pyssla och beundra alla dessa jordens skönheter, så fodras det lite mat emellanåt och denna dag blev det taccos för första gången i mitt liv. Har ett par gånger tidigare blivit bjuden på denna delikatess som i vardagsmun kallas för "fredagsmys", men som jag då trotsade litegrann med att välja annan veckodag Kycklingröra med god räksallad och "goa" grönsaker blev det så gott att det absolut inte blev för sista gång jag gjorde denna för mig kanske lite "ovanliga" och lättgjorda och verkligen goda rätt.